Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Любопитно за животните / Ако имате куче- коли

09 Септември 07, 01:08 / Автор: admin
КОЛИ

Как трябва да изглежда кучето- коли

 

    За шотландската овчарка казват, че в нея са съчетани красотата на жената и интелигентността на мъжа. Физиката на колито трябва да оправдава предназначението му на пастирско куче, да показва сила и активност без намек за грубост, тежест или тромавост.

 

   Основен показател при оценяването на тези кучета е главата. Погледната в анфас и профил, тя има формата на добре притъпен, отрязан клин с изгладени линии. Издължена, суха и лека, тя постепенно и гладко се стеснява от очите към муцуната, без да изпъква или хлътва. Дължината на главата е приблизително 43 на сто от височината при холката. Зъбите задължително са 42 на брой, а захапката е ножична. Носът независимо от цвета на кучето трябва да е черен. Очите са средно големи, косо поставени, с формата на бадем. Цветът им е тъмнокафяв. Изключение правят блумерл (мраморни) колита, които могат да имат сини очи. Ушите са малки, триъгълни, основата им е на една линия с челото. Поставът им е такъв, че когато кучето е нащрек, 2/3 от ухото са вдигнати, а 1/3 е свободно отпусната напред. Вратът е здрав, с дължина не по-малка от дължината на главата.

 

   Тялото на колито е стегнато, мускулесто, като дължината му е с 8-10 на сто по-голяма от височината при холката. Гръдният кош е доста широк зад раменете, дълбок, дълъг и заоблен. Крупата (задницата) е дълга, немного широка, плавно се наклонява назад. Предните крайници са прави и мускулести. Задните са мускулести в бедрата, жилести надолу от скакателните стави, с добре изразени ъгли. Погледнати отзад, са успоредни. Опашката е ниско поставена, с дължина до скакателните стави. В спокойно състояние е отпусната надолу, без да се изкривява настрани. Във възбудено състояние е вдигната нагоре, без да се замята на гърба или завива.

 

   Козината на това животно е права, гъста, не се чупи и накъдря. Основният косъм дълъг, плътен и жилав, а подкосъмът – мек, много гъст, почти изцяло покрива кожата. Признати са три основни цвята: самурен – от златисториж до тъмнокафяв с наситени тонове, но без червен оттенък (като на ирландски сетер); трикольорен – гарвановочерен с ярко рижи петна на муцуната, краката и вътрешната част на бедрата; блумерл (мраморен) - сребристосин фон с малки неправилни по форма черни петна. И за трите цвята са задължителни белите петна на краката (поне на лапите), на върха на опашката, на гърдите, кръгово или частично на шията. Височина: за мъжки 56-61 см., а за женски 51-56 см.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.101