Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Любопитно за животните / Немска овчарка

27 Август 07, 00:45 / Автор: admin
ооо

Немската овчарка - войн със златно сърце

 

 Вероятно това е най-благородната порода кучета. Вероятно са най-верните. Вероятно най-красивите. Вероятности… Факт е, че немската овчарка е най-разпространената порода, особено в Европа и Америка. Съчетание на толкова добродетели, че не всеки от нас заслужава такъв приятел.

 

 

  Имало едно време овчарски кучета. Тия овчарски кучета били по-мили от самите овце и все не опазвали стадото от лошия вълк. Тогава хората направили кръстоска между тях и вълка. Така преди 116 години се ражда немската овчарка. В началото характерен за нея е белият цвят, защото не бивало да я объркват с вълците. Постепенно променя цвета си и започва да се използва за много други цели.
   Бодигард, охрана, разузнавач, спасител при природни бедствия, граничар, водач на слепи, помощник на болни - това са само част от професиите на немската овчарка. Едно е сигурно - ако вземете такова куче, то ще ви служи предано, ще пази дома и децата ви, ще бъде най-вярното ви същество. Но ще съумеете ли вие да бъдете добри стопани? Задължително си отговорете на този въпрос, преди да посегнете към малкото кученце с клепнали уши, приличащо по-скоро на помиярче, отколкото на породист звяр. Утре паленцето ще порасне и колкото и да го обичате, ще бъде безкрайно нещастно сред панелите. Няма като вас да се примири, няма да се чувства у дома си. Вечно ще мечтае за простор и въздух, за дълги разходки и близост до природата. Затова, ако апартаментът ви е по-малък от 200 кв.м и нямате време за разходки и игри поне по два часа на ден, забравете за немската овчарка.
   
   Значи, вече е решено. Ще бъде немска овчарка. При това чистокръвна. Онова здраво и силно куче, със стегнато и мускулесто тяло, леко издължена муцунка, черни очи, прибран корем, ниска задница. Нещо като идеалния мъж, само че по-добро. И с козина. По дължината на космената покривка немските овчарки се разделят на късокосмести, твърдокосмести и дългокосмести. Ако искате да притежавате идеалния екземпляр, внимавайте: прекалено късият косъм е недостатък; твърдите косми падат при атмосферни промени; дългокосместите са ужасно непрактични и освен това са загубили някои от работните си качества. Освен това: чистокръвните представители се отличават с черна муцунка, силна челюст, тъмна маска на лицето, тъмни очи и нокти, правилна захапка (горните зъбки трябва да покриват долните), добре окосмена, спускаща се надолу опашка. Всичко това е видно едва след първите шест месеца, когато е нормално ушите да щръкнат и кучето-бебе да порасне. Тоест да придобие всички тези белези на гордата си природа. Затова, ако вземете този приятел от бебе, уверете се в неговия произход. Как? Срещата с родителите е идеалният вариант. Освен ако нямате пълно доверие на човека, от когото ще получите родословното дърво на невръстния звяр.
   Като всяко живо създание и немската овчарка носи характер. Тя е интелигентно и гъвкаво куче, с уравновесен характер, здрави нерви, смело, послушно, внимателно и податливо на възпитание. То търси в човека партньор и приятел. Умее да бъде детектор на страха и озлоблението. Когато почувства и най-малката заплаха за своя стопанин или просто някой не му хареса (обикновено антипатиите му са основателни), губи милия си нрав и става опасен. Затова е разумно сред непознати да го водите с намордник. Защото, ако вкъщи е добър като агънце и се стряска при всяко повишаване на тон, вън може за миг да ви разиграе сцената от “Червената шапчица”, когато вълкът излапва и момиченцето, и бабата. Това е залегнало в природата му, а вие сте отговорни да не се случва. 
   

 

  

  


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4394