Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Любопитно за животните / Котка вместо лекарство

02 Август 07, 00:24 / Автор: admin
Разказ на очевидец
Докторе, предпиши ми... котка


“Докато още нямах моята Алиса - разказваше един мой познат научен работник - имах само бегла представа за котките като лечители на човека. Е, знаех вече, че в САЩ това мило домашно животно е признато официално за антистресово средство и че американските психотерапевти го “предписват”на своите пациенти като незаменимо лекарство. В това качество на моята Алиса се убедих веднага щом влезе в дома ми.

Обикновено работата ми е изпълнена с много напрежение, при това твърде неравномерно разпределено по време и интензивност. Още щом ме погледне, при влизането ми вкъщи, Алиса мигновено ми поставя диагнозата и се заема с лечението – продължително търкане в краката ми – дотогава, докато напрежението ми спадне. Когато седна в креслото, тя скача върху коленете ми и започва да се гали, сякаш ме успокоява, след което се свива на кълбо и заспива. От нейното равномерно мъркане на душата ми става леко и усещам как всички натрупани до този час несгоди отиват на заден план”.

Опитът на хората е показал, че снемането на стреса е само част от лечебния арсенал на котката. Докато е в скута на човека например, тя може да започне да “меси” старателно с лапички неговия корем, като по този начин стимулира храносмилането и перисталтиката на червата му. При евентуална болка в някоя част на тялото косматият лечител скача на рамото на стопанина си и започва леко да лиже ухото му, сякаш знае, че върху ушната мида са разположени множество акупунктурни точки, при въздействието на които могат да изчезнат много болести.

Предмет на “коткотерапията” е и радикулитът. Възникващата по време на обострянето на болестта болка в крака котката лекува, като ляга върху него. След някоя и друга минута човекът започва да усеща приятна топлина и болката стихва. Няколко подобни сеанса, и той и в преносния и в буквалния смисъл на думата се изправя на крака.

Разбира се, за никого - дори и за тези, които нямат котка вкъщи - не е тайна способността й да “смъква” покачилото се кръвно налягане. Това обикновено тя прави, като лиже тила на болния с мекото си като коприна езиче. Усещането е толкова приятно, че човекът може да заспи. За да установи след събуждането си, че е напълно здрав. Апаратът му за кръвно пък ще “закове” стойностите на горната и долната граница на много по-благоприятни нива.

С тези няколко примера далеч не се изчерпват лечебните процедури, на които ви подлага домашният любимец. И благодарността ни трябва да бъде голяма. Неслучайно древните египтяни балсамирали трупа на котката след смъртта й и го погребвали в специални котешки гробища.
Решите ли обаче да използвате услугите на “коткотерапията,” не забравяйте две важни обстоятелства: първо - истинският лечител е котката, а не котаракът; второ – тя лекува само този, когото обича, при това само тогава, когато поиска.



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3254