Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Цвете на месеца / Цвете на месеца

02 Юни 15, 21:27 / Автор: http://zadoma.rozali.com/
Юни - Ранункулус

 

Ранункулус – азиатско лютиче

 

Ранункулус не е вещерско заклинание, нито пък име на някое затънтено място. Ранункулус е едно от най-красивите цветя в градината. Вижте как да си отгледате азиатско лютиче.

 Ранункулус е едно от най-харесваните цветя – не се отглежда трудно, а се отблагодарява с кичести цветчета. Познато е още с имената „азиатско лютиче“, „жаблек“ и „персийска роза“. Идва от топлите средиземноморски райони, на които дължи и особеностите за отглеждането му.

 Много хора „залитат“ по Ранункулус заради ефектните му, едри цветове, които от пролетта до средата на лятото красят градината и балкона. Цветето цъфти в бяло, жълто, оранжево, червено, розово и изпълва пространството около себе си с пъстрота и нежен аромат. Понякога го бъркат с анемония или божур.

 

Как да си отгледате Ранункулус

 Ранункулус е цвете, подходящо за отглеждане и от не толкова опитни градинари, тъй като не изисква специални грижи. Важно е да научите режима му и няма да имате проблеми.

Най-важното изискване на растението е да бъде поливано редовно и в умерени количества, така че почвата да бъде винаги влажна, дори в по-топлите дни повече отколкото е необходимо.

Азиатското лютиче е светлолюбиво и топлолюбиво растение. Подходящо място за него е прозорец с източно или западно изложение, където цветето е огрявано от слънчевите лъчи през половината от деня. Ако пък го отглеждате в градината, изберете място с шарена сянка. През лятото го пазете от прякото слънце, за да не изгори. Зимата грудките на растението се държат на хладно и тъмно.

 Ранункулус се нуждае от богата на витамини и минерали почва, смесена с малко пясък. През активния период се тори често с течна тор за цъфтящи растения.

Грудките на Ранункулус се засаждат на пролет, като грудката се поставя с върха надолу, на дълбочина 4-5см. В края на лятото грудките се вадят, за да презимуват у дома в подходящи условия. Размножаването става също в началото на есента, с помощта на дъщерни корени.

Ранункулус не може да презимува в градината, тъй като не понася застудявания. Много хора го използват и в букети от сухи цветя, защото растението запазва ефектните си цветове.

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0605