Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Oпознай света / Сидари

09 Юли 12, 19:26 / Автор: http://idi.bg
Каналът на любовта на гръцкия остров Корфу
Сидари и Каналът на любовта
Градчето Сидари се намира в северозападната част на Корфу, разположено в хълмист район. То е задължителна част от обиколката при всяка почивка в Корфу. Главната забележителност, която го прави атрактивна дестинация, привличаща интереса на туристите, е ''Каналът на любовта''. 

Разположен е на 41 километра северно от град Корфу и летището и само на 4 километра западно от популярния морски курорт Рода. Градчето е известна дестинация за много британски туристи. Ако сте привърженици на оживените места, наситени с барове, таверни и нощни заведения, то това е правилната за Вас дестинация.
Сидари произлиза от съединяването да две по-малки рибарски селища. Те са били свързани помежду си с крайбрежната линия, по чиято дължина са пръснати множество сгради. 
Сидари е голям туристически регион, който е разработен и разполага с повече от разнообразие от плажове. Основните са три, като единият от тях е ''Каналът на любовта''. Първият от останалите два плажа е песъчлив, с голяма дължина и силно изразено туристическо присъствие, а другият, който е по-скалист - се намира на малък и красив залив. ''Каналът на любовта'' е описван от много туристически гидове като един от десетте най-красиви плажове на острова. 
В Сидари има много магазини, супермаркети, сладкарници, магазини за сувенири и бижута и туристически агенции.
Най-впечатляващата част от градчето, това са множеството от разнообразни спортни дейности – каране на водни ски, приключение с лодката-банан, парапланеризъм, парасейлинг, каране на скоростна лодка и гмуркане.
Посетителите имат възможност да се насладят на хубавите плажове в Рода и Ахавари, разположени на запад от Сидари. В близост до градчето са и селцата Пероуладес, Авилиотес, Агиос Стефанос и Арилас.
''Каналът на любовта''
Сидари е един от най-модернизираните туристически региони, разположен по северното крайбрежие на Корфу. Китното градче влиза в класацията на Топ десет на красивите места в света с красивите си гледки на морската вода и приказните плажове. Този шедьовър е творение на въздействието на морето и вятъра, които с течение на времето са създали пейзаж с ефирна красота, уникална за Средиземноморието. 
''Каналът на любовта'' представлява поток, който тече между двете скални образувания, врязани в морето. Дотам може да се стигне единствено, минавайки по тесни улици и пътеки. Водите на Канала впечатляват с кристалната си чистота. 
Скалите, които оформят „Канала на любовта'' в Корфу, са с крехка структура, изваяни изящно от ерозионно действие на вятъра. Интересна атракция е разходката в подводните пещери, които са разположени по протежение на Канала. Името "Канал на любовта" произлиза от легенда, която гласи, че двойките, които плуват от единия до другия му край, ще останат влюбени завинаги.
 



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1011