Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Oпознай света / Черни плажове

03 Май 12, 23:28 / Автор: idi.bg
Уникално
Когато обмисляте пътуване, вероятно асоциацията, която изплулва в съзнанието Ви е приветливо място с приятен климат и дружелюбни хора. Перфектният плаж, който всеки желае да посети, може да се опише само един единствен начин - топъл вятър, ясно синьо небе, красиви черни пясъци и малко скали, разбира се. Тези плажове съществуват и следващия път, когато предприемете пътешествие и търсите ново място, където да отидете за няколко дена, имайте предвид някои от следните предложения, включващи някои уникални плажове с черен пясък.


10. Вик Бийч, Исландия




Вик Бийч е се намира в малко селище, разположено в южната част на Исландия. Въпреки че навярно си мислите, че Исландия не е най-прекрасното кътче на Земята, където можете да отидете на плаж, Вик Бийч е номиниран за един от най-красивите плажове в света през 1991 година. Селището, носещо същото име – Вик, е най-дъждовното място в Исландия – така че, ако желаете да отидете на плаж, трябва да издебнете момент, в който не вали. Макар че този плаж не е от най-добрите, ако очакванията Ви са да се излежавате върху топлите му пясъци и да се наслаждавате на парещите слънчеви лъчи, но определено е възхитително място, заслужаващо да се посети.


9. Блек Сенд Бийч, Аляска




Този плаж се намира на около 96 километра от Анкъридж. Тук можете да видите ледници до морския бряг, водопади, зелени хълмове и разнообразие от животни, които няма да видите в зоологическата градина. Ако се загледате във водите или около себе си, ще забележите отразяващите се върхове в красивите ледено сини води. Сред най-популярните дейности, с които можете да се забавлявате тук, е карането на каяк. Не забравяйте, че това все пак е Аляска – не е мястото, на което можете да се похвалите с новите си бански, затова вземете си топли дрехи.


8. Пололу Вали бийч, Хаваи



Пололу Вали бийч се намира в крайната част на магистрала 270. Оттук пред погледа Ви ще се разкрие удивителна гледка към Кохала, както и към крайбрежието. Плажът е може би един от най-малките в Хаваи, а за да се достигне до него е необходимо да се извърви маршрут с продължителност 20 минути. Тук плуването и гмуркането не са разрешени активности, тъй като теченията са силни, а вълните високи – което прави водите крайно опасни. Ако посетите Пололу Вали бийч, заложете на похода и се насладете на великолепния пейзаж.


7. Кехена бийч, Хаваи




Ако планирате ваканция, това не е най-подходящото място, на което да заведете Вашето семейство, особено ако имате малки деца. Плажът е нудистки, въпреки че това е забранено в Хаваи. В Кехена няма да сте сами. Тук ще бъдете заобиколени с делфини, поради което и мястото се нарича ''Плажът на делфините''. Можете дори да плувате редом с тях, стига течението да не е прекалено силно. Повечето хора, които посещават Кехена, сядат върху пясъка и се наслаждават на хубавото време и кристалните води.


6. Каиму бийч, Хаваи



Каиму бийч, въпреки опасностите, които таи, е друг великолепен плаж, покрит с черни пясъци, който задължително трябва да бъде видян. През 1990-те плажът е бил покрит с около 40 сантиметра лава. Понастоящем, населението, живеещо близо до него е започнало засаждането на нови дървета и цвета, за да може да възвърне облика на плажа. Плуването тук не е препоръчително поради силните течения.


5. Блек Сенд бийч, Калифорния



Калифорнийското крайбрежие Лост Кост се простира на дължина около 128 километра. Той е сред най-малко посещаваните места поради трудния терен. Най високата точка е King’s Peak, разположен на височина 1245 метра. Този плаж не привлича тълпи от туристи, с изключение на разхождащите се по плажната ивица, които се спират, за да направят снимки. Плажът впечатлява с изумителен пейзаж, красиви води, пясък и планински върхове.


4. Онеули бийч, Мауи




Онеули бийч е един от тези плажове в Хаваи, на които няма да срещнете тълпи с туристи. Въпреки това, Вие можете да изкарате прекрасни мигове там. Водата е перфектна, а плажът е удобен за къмпинг. Ако имате намерение да останете там за няколко часа, можете да плувате, да направите поход, да ловите риба, да се возите на лодка или каяк, да се гмуркате или да плувате. Когато слънцето залезе, пясъкът става изключително горещ – затова не забравяйте да си вземете обувки.


3. Хонокалани Блек Сенд бийч, Мауи




Хонокалани Блек Сенд бийч се намира в парка Хонокалани. Плажът е покрит с малки вулканични камъчета, а около него ще забележите вулканични скали, морски пещери, подводни арки и тунели от лава. От плажа можете да се разходите по пътека, която ще Ви отведе до пътя към Хана. Ако плажът Ви допадне, можете да се гмуркате или да поплувате.


2. Уаинапапа Блек Сенд бийч, Мауи 




Уаинапапа Блек Сенд бийч е великолепен плаж, покрит с черни пясъци, който се е образувал следствие от разбиването на морските вълни върху вулканична скала в продължение на много години. Тук можете да се натъкнете на най-красивите места, които не сте виждали никога досега. Можете да видите морски пещери и мостове, изработени от камък. Ако сте решили да доведете семейството си на този плаж, нека това да бъде през летните месеци. През зимата крайбрежно вълнение е прекалено голямо, така че плуването, сърфирането и гмуркането са крайно опасни през този период.


1. Пуналуу бийч, Хаваи




Най-красивият плаж с черни пясъци - Пуналуу бийч, се намира в Хаваи. Плажът е заобиколен от черни пясъци, образувани от стичащата се вулканична лава към океана и нейното изстиване. Дъното на океана е скалисто, така че внимавайте, ако влизате да плувате. Въпреки че черният пясък е много красив, е нелегално да си взимате от него.

 

 

 

 

 

 



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1243