Благодаря Ви, че гласувахте.

 
Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Oпознай света / Островни държави

09 Ноември 11, 22:49 / Автор: http://idi.bg
7 забележителности на Индонезия
 
7 атракции в Индонезия

Индонезия е огромна държава в Югоизточна Азия и Океания, разположена на Малайския архипелаг, между Индийския и Тихия океан. Съставена е от 17 508 острова, от които само 6 хиляди са населени, с общо население от 238 милиона човека. Характерно за държавата е нейното културно и геоложко разнообразие. Населението се състои от 300 етнически групи и говори над 250 езика. Повечето чужденци познават Индонезия чрез дестинации като остров Бали, които са популярни по света, но тя има какво да предложи и извън утъпканите пътеки и туристическите обиколки.
1.     Национален парк Танджунг Путинг
Паркът на 415,040 хектара и се намира на индонезийския остров Борнео, познат със старото си наименование Калимантан. Популярен е сред любителите на екотуризма и може да се разгледа на лодка, да се посетят няколкото изследователски центъра и да се наблюдават дивите животни в парка. Интересни за туристите са гибоните, макаците, леопардите, малайската слънчева мечка, питоните, крокодилите и орангутаните. Паркът обаче е застрашен заради незаконната сеч и почистването на горите заради засяването със земеделски растения.
2. Езерото Тоба
 
Тоба е най-голямото вулканично езеро в света, формирало се от изригването на гигантски древен вулкан преди около 75 000 години. То е с размери 100 на 30 км. и дълбочина 505 м. Езерото се намира на индонезийския остров Суматра, а в центъра му се е формирал вътрешен остров с две по-малки езера. Цялата му повърхност се намира във вътрешността на мегавулкан, който е изригнал с мощ десет хиляди пъти поввече от мощта на Етна. Заради този вулкан средната температура на Северното полукълбо паднала значително, а човечеството намаляло няколко пъти. Това оказало въздействие върху съвременното генетично разнообразие на световното население. Тъй като езерото Тоба се намира в калдерата на вулкан, неговите води се затоплят от все още активните вулканични дейности.
 
3. Долината на река Балием
 
Долината на река Балием се намира в западните райони на остров Нова Гвинея, който Индонезия дели с Папуа-Нова Гвинея. Тя показва на съвременните хора култура, която доскоро е била в каменната ера. Долината е открита едва през 30те години на миналия век чрез въздушен оглед. Населението се занимава със земеделие и използва примитивни инструменти. Долината е заобиколена с природни красоти – планински хребети, буйни реки и зеленина. Малките селца са населени с аборигените дани, едни от най-интересните и гостоприемни племена сред папуанците.
4. Будисткият храм Боробудур
 
Разположен сред джунглата на индонезийския остров Ява, недалеч от Йогакарта, храмът Боробудур е един от най-известните будистки храмове в света. Той е строен за период от 70-75 години през 8-9 век от династията Сайлендра, но е бил изоставен преди около 600 години и е преоткрит в началото на 19 век. Изграден е от около 2 милиона блока от камък и е сформиран на етажи.
 
5. Остров Бунакен
Островът и национален парк се намират северно от остров Сулавеси, познат и като Целебес, и е едно от най-предпочитаните места за гмуркане и плуване с шнорхел. Островът е част от морския парк Бунакен, където живеят над 70% от всички видове риби в западния Тихи океан. Най-доброто време за гмуркане са месеците между април и ноември.
6. Остров Бали
 
Бали е един от най-популярните острови в света и предпочитано място за ваканция от богатите. Луксът се комбинира с невероятната природа на острова – дългите плажове, тропическата зеленина, кристалните океански води и тучните оризови полета се менят с вулканични хълмове и цветни растения. Гостоприемните местни хора могат да ви запознаят с културата на острова и да ви покажат забележителностите на неговата природа.
7. Острови Джили
 
Архипелагът на островите Джили се състои от три малки острова, които са Gili Trawangan, Gili Meno и Gili Air. Заобиколените от планини заливчета предлагат невероятна екзотика, пясък и лазурна вода, и изглеждат като оазис на спокойствието. По бреговете на островчетата можете да се вмъкнете в някое малко кафене, в което все още пускат реге музика. Тъй като на местен език ‘gili’ означчава ‘малък остров’, в района могат да се срещнат още доста островчета с тази дума в наименованието.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5747