Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Oпознай света / Най-красиви

06 Октомври 11, 22:39 / Автор: kebapche.com
Красиви площади
 
 
Кои са най- красивите площади в света?
 
Площадът е централно място във всеки един град, където едно време са се събирали търговците, организирали са се тържества, обсъждала се е политиката и са се вземали важни решения касаещи местното население.
Днес в повечето случаи те са важно място най- вече за чуждестранните туристи.
Площад Таймс Скуеър в Ню Йорк например е най- посещаваното място в света, стана ясно от туристическа класация наскоро.
Тук ще ви представим най- красивите и действащи като притегателна сила за туристите градски площади.
 
Започваме с Пиаца Навона, Рим
Този площад е известен с това, че има необичайна овална форма. Това е така, не заради някакво странно архитектурно хрумване, а просто защото това е мястото на древен стадион. Името „навона“ е изменена от времето дума „агонес“, която означава „лекоатлети“.
В средата на площада се намира величествения фонтан на Бернини. Той символизира четирите реки Нил, Ганг, Дунав и Рио Де Ла Плата.
Площад Конкорд, Париж
 
Този площад също спира дъха на милиони туристи годишно. Намира се близо до Шанз-Елизе и се състои от фонтани и статуи около египетски обелиск на 3 000 години – подарък от Египет на Франция от 1829 г.
Площадът е бил построен през 1763 г. и тогава е бил в самия край на града.
Той е толкова красив и приветлив, че на моменти дори може да забравим, че именно на това е място, са били екзекутирани хора, сред които и Луи 16-ти, Мария Антоанета, Робеспеир и др.
 
Пиаца Сан Марко, Венеция
 
Площадът през 9 век е малко пространство пред тогавашната базилика Сан Марко. Разширен и реконструиран е до сегашния си размер и форма през 1177 г.
Площадът е местоположението на всички важни сгради на Венецианската република и е седалище на архиепископия от 19 век. На него са се провеждали и се провеждат венецианските фестивали. Като централна забележителност на Венеция, площадът е много популярен сред туристите, фотографите и гълъбите.
Площадът е бил наречен от Наполеон „най- елегантния салон на Европа“
Базиликата Сан Марко е голямата атракция на площада
 
На вашето внимание представяме Червения площад в Москва

Той възниква през 15 век като свободно пространство, необходимо да отдалечи нападателя (на пушечен изстрел) от стените на Кремъл. През 1508-1516 г пред стената на Кремъл е бил прокопан защитен ров, широк 36 м и дълбок около 10 м.
Постепенно (тук са се вливали 3 от главните улици) мястото се превръща в търговско средище на града. През 16 в. градът преживява голям пожар, в който пострадва и първият Кремъл. След пожара кремълските стени вече са каменни – оттогава идва названието „Белокаменният Кремъл“, а непостоянните дървени търговски постройки постепенно също се заменят с каменни.
През 17-18 в. площадът придобива по- официалния си и красив вид. Кремълските стени вече изпълняват само символични функции и постепенно се надграждат с познатите ни орнаменти.През 1892 г. на площада се появяват първите електрически фенери, а от 1909 до 1930 г. покрай кремълските стени е преминавала трамвайна линия.
Достъпът до площада е свободен, с изключение на дните, в които е отворен. А, шарените куполи на Св. Василий са запазената марка на площада.
 
Площада на цветята в Брюксел
 
Един милион бегонии… върху килим? Каква невероятна идея? Но прочутият цветен килим е голям 1800 м² и изпъква по средата на Централния площад в Брюксел. Цветята предлагат богата палитра от великолепни и радващи окото цветове и дори откъснати изглеждат невероятно добре на ярко слънце. Цветята са разположени едно до друго, без да има никакво разстояние между тях. Най-добре можете да се насладите на многоцветния килим от балкона на кметството, което ще бъде отворено за широката публика по този повод.
За да бъде разположен цветен килим като този на Централния площад в Брюксел, всекидневно се изискват от 5 до 6 часа грижи за тези 800 000 цветя. С това се занимават 80 доброволци.
Това е нещо, което наистина си струва да се види…
 
Вашингтон Скуеър Парк, Ню Йорк
 
Преди 30 години това място е било сборен пункт на наркодилъри. От местната управа обаче са се постарали и днес това е едно от най- прочутите и посещавани места в САЩ.
Тук можете да слушате концерти на доста добри улични музиканти, да играете шах с местните майстори и да видите едни от най- старите гръцки къщи в САЩ.
 
Площад Имам, Иран
 
Наш-е Джахан, наричан още Имамски площад е площад, който е обект от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. До 1979г. площадът носи назването Шахски площад.
Площадът е дълъг 560 м в посока север-юг и 165 – в посока изток-запад.
В някои периоди от историята, площадът е бил използван като терен за игра на поло, непосредствено под шахския дворец. Изображения на сцени от играта могат да се срещнат в някои творения на иранската миниатюра. В днешно време площадът е основно търговски център, с базар и сувенирни щандове, а на самия площад е разположен фонтан.
 
 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.128