Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Любопитно за животните / Най-рядко срещани породи

17 Май 11, 10:37 / Автор: lapichki.com
Още за кучетата



               Кои са 10-те най-рядко срещани породи кучета в света? Ето списък с кратко описание на тези четирикраки приятели:
 
 10.Турски пойнтер – родината на турския пойнтер, както подсказва името му е Турция. Характерна черта на представителите на породата е носът им, който изглежда като разцепен.
 9. Муди – родината на мудито е Унгария. Кучетата от тази порода са отлични пазачи на стадата с добитък, имат развити ловни инстинкти и приятен характер. Здравословното им състояние е много добро. Те са средно големи кучета. Тялото им е покрито с гъста, вълниста козина.
 8. Тайландски риджбек – родината на представителите на породата както личи от името им е Тайланд. Тяхна характерна черта е гребенът от козина на гърба им, който расте в обратна посока. Тайландският риджбек е интелигентно и смело куче, което лесно се поддава на обучение.
 7. Норвежки лундехунд – представителите на породата са отлични ловци на кайри – птици от сем. Чайкови. За разлика от другите кучета, норвежкият лундехунд има шест пръста на лапите. Той е енергично, игриво и приятелски настроено куче, което обича много своите стопани.
 6. Каролина дог – родното място на кучетата от тази порода е щатът Каролина в САЩ. Те често са сравнявани с австралийското динго. Каролина догът е всъщност диво куче, което може да бъде лесно одомошено, тъй като се адаптира бързо към нова обстановка. Той е лоялно, социално и много чисто куче.
 5. Тибетски мастиф – това може би е една от най-старите породи големи кучета в света. Нейните представители са добри охранители. Те не са подходящи за хора без опит в отглеждането на кучета, тъй като са доста упорити.
 4. Азавак – неговото родно място е Африка. Той е стройно и елегантно куче, което има ловни и защитнически инстинкти. Неговата кожа е толкова тънка, че под нея се личат костната система и мускулите му.
 3. Отърхаунд – представителите на породата са били използвани за лов на видри, откъдето идва и името им („otter“ в превод от английски означава видра). Те са изключително социални – разбират се много добре с всички, което не ги прави добри пазачи.
 2. Стабихоун – родината на представителите на породата е Холандия. Те са интелигентни и мили кучета, които обичат компанията на деца и други домашни животни, и се поддават лесно на обучение.
 1. Чинуук дог – кучетата от тази порода са били използвани за теглене на шейни в миналото. Те са много мили, интелигентни и приятелски настроени. Преди всичко те са работещи кучета, които приемат сериозно поставените им задачи.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1014