Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Oпознай света / Америка

30 Март 11, 16:07 / Автор: hobyto.com
Белиз
 
 
   Белиз се намира на Карибския бряг на Северна централна Америка и е демократична конституционна монархия. На север граничи с мексиканския щат Кинтана Роо, а на запад и юг с Гватемала. На изток, в Карибско море, се намира втория по дължина бариерен риф в света, който заема 386 километра. Площта на страната възлиза на 22 960 кв. км. 
Карибския бряг е облицован с коралов риф и около 450 островчета и острови известни като Cayes. Три от само четирите коралови атола в западното полукълбо са разположени край бреговете на Белиз.
Белиз е едно разнообразно общество, включваща много култури и езици. Въпреки че криол и испански се говори сред населението, Белиз е единствената страна в Централна Америка, където английският е официален език. 
Населението на страната е 333 200 души и е с най-ниската гъстота на население в Централна Америка, и трета в Северна и Южна Америка. 
Белиз е културно забележителна сред своите съседи. Тя е единствената държава в Централна Америка с британско колониално наследство, но вече като част от Западната Карибска зона, споделя това наследство с другите страни от Карибската част. 
Климата е тропически с изразен влажен и сух сезон, въпреки че има значителни различия в климатичните модели от региона. Температурите варират като средните в крайбрежните райони са от 24 °C през януари до 27 °C през юли. Температурите са малко по-високи във вътрешните райони, с изключение на южните плата Highland, както и в планината Пайн Ридж, която е значително хладна през цялата година. 
Сезонните разлики във валежите са най-големи в северните и централните региони на страната, където, между януари и април или май, са по-малко от 100 мм дъжд на месец. Сухият сезон е по-кратък в южната част, обикновено продължава от февруари до април. Един по-кратък и по-малко дъждовен период, известен на местно ниво като "малкото сухо", обикновено се появява в края на юли или август, след първоначалното началото на дъждовния сезон. 
Комбинация от природни фактори - климат, най-дългият бариерен риф в това полукълбо, Великата синя дупка, многото островчета Cayes, отличния риболов, условията за каране на лодка или гмуркане, множеството реки за рафтинг и каяк, древните обекти Мая, буйните тропически гори с много видове птици и екзотична тропическа флора и фауна поддържат на много високо ниво индустрията в туризма. Тук също така се намира и най-голямата пещера в Централна Америка. Правителството на Белиз определя туризма като втория си приоритет за развитието на страната.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1678