Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Любопитно за животните / За животните

13 Януари 11, 23:32 / Автор: www.jivotni.info
Най-умните животни

Знаете ли, кои са най-умните животни в света?



Не се притеснявайте, човешкия род въпреки константното затъпяване продължава да е на първо място що се отнася до интелигентността. Ето кои животни се нареждат след нас.


Делфините са известни със своята интелигентност

Ако някой някога ги е наблюдавал, не е възможно, да не е забелязал изключителната интелигентност, с която разполагат. Интересен е фактът, че повечето трикове, които се извършват по разнообразни развлекателни водни басейни, всъщност е тяхното поведение, което се практикува и на свобода. Обожават да си играят и в живота се радват с всички сили. Имат собствен език, който хората все още не могат изцяло да отгатнат и искат да общуват с цивилизовани същестсва. Майките остават със своите малки, докато те не влязат в адолесцентен период и внимателно се грижат за тях.


Големите маймуни - някои от тях могат да използват компютър

Маймунските видове, попадащи в тази категория са горила, шимпанзе и орангутан. Химичните процеси в техния мозък и физическата оринтираност са толкова сходни с човешките че NASA в един период, вместо астронавт на мисия в космоса изпрати шимпанзе. Още един пример за отлично развита интелигентност при маймуните е шимпанзето в Япония, което без проблем използва компютър. Горилите пък могат да научат езика на знаците, а орангутаните живеят в семейства, в които управляват сложни ритуали.


Слоновете "погребват" своите починали

Известна е фразата, че слоновете никога не забравят. Поговорката е вярна, тъй като слоновете наистина са очарователни животни, провеждат дълги приятелства и винаги си спомнят за своите приятели, дори и години след последната среща. Показват способността за ориентиране, което символично показва техния обичай да зариват починалите, а когато попаднат на мъртъв приятел, винаги скърбят. Способни да решават проблеми и да използват инструменти. Още живеят в семейства.


Папагалите не повтарят думите, без връзка, знаят интелигентно да ги използват

Освен че могат да се научат да говорят, папагалите умеят да използват думите инетеигентно в съвсем подходящи ситуации. Един папагал може да се научи стотина думи и да ги използва, когато прецени, че в тази ситуация е подходящо. Благодарение на този факт, скечът от Монти Пайтън "Dead Parrot" изглежда неизбежно трагичен.


Враните могат да изработят инструменти за лов

Въпреки че могат да се уплашат от страшилото в полето, враните са много лукави същества. Когато откраднат орех от вашата градина, ще го закарат до улицата и там ще го хвърлят. След това ще чакат да мине кола, за да се отвори ореха и да изядат плода. И това не е най-умният трик, който знаят. Когато тръгнат на лов използват примитивен инструмент като "нож", изработен от листа. Също така притежават и съзнание за себе си,като това учените са доказали с помощта на експеримент с огледало.


Плъховете могат да решат проблеми, които трудно биха се решили от тригодишни

Ако мислите, че плъховете са отвратителни животни, които пренасят болести и които са се разпространили навсякъде, се лъжете. Те всъщност са едни от най креативните същества на света. Учените ги използват в своите експерименти и то не само защото са естетически непривлекателни. Техните мозъци могат да открият дупки и препятствия в лабиринта и решават някои задачи, с които много тригодишни бебета биха имали проблеми.

Гълъби избират своите приятели
Гълъбите са способни да разпознават различните членове на своята вид и избират с кого да се "сдружават". Известна е способността на гълъби писмоносци да се завърнат у дома от всяко място от където са били освободени. Въпреки интелигентността в борбата с по-силен род като враните обаче не биха имали шанс.


Свинете се адаптират към околната среда, в която живеят
Въпреки че общото мнение е, че прасетата са мръсни животни, това изобщо не е вярно. Те се адаптират към околната среда, в която живеят, така че ако държите в кал, те ще се хвърлят в нея, а ако са на чисто то това ще бъде еднакво добре за тях.


Катериците планират предварително

Освен че са сладки животни, катеричките са и доста умни. Известно е, че предварително планират и събират запас от храна. Освен това те планират и преди да тръгнат в търсене на храна. Те са последни по темата десет най-умни животни според избора на Totallytop10, а ако се сетите за безкрайната поредица от глупости, които в историята е направил човешкия род, е трудно поне за миг да не се замислим, как ние сме на върха ,а не например делфините.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1025