Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Опознай БЪЛГАРИЯ / Аквапаркове

05 Август 10, 10:57 / Автор: rozali.com
Лято е!

Време е за Аквапарк!

 
Посещението на аквапарк е чудесна алтернатива за горещите летни дни, особено ако не можете да си позволите почивка на море. Защото само 1 ден в аквапарка ще ви зареди с много лятно настроение, солидна доза слънчев загар и куп вълнуващи емоции.
Време е за Аквапарк! 
Макар в развитите страни аквапарковете отдавна да са популярна атракция за прекарване на свободното време, в България те все още се броят на пръсти. Или поне класическият тип „аквапарк“ - с водни пързалки, ролби, басейни и разнообразни водни съоръжения. Първенци в бранша станаха едни от най-големите курорти на родното Черноморие – Златни пясъци "Aquapolis") и Слънчев бряг (с Action Aquapark). След тях постепенно се появиха аквапаркове в Несебър ("Aqua Paradise", който се смята за най-мащабният на Балканите) и Приморско ("Aqua Land"), както и във вътрешността на страната – в Благоевград, Пловдив, село Овощник (Казанлъшко) и Търговище.

Осъзнали нуждата от повече водни атракциони, които не те задължават да отидеш до морето, за да изпиташ тръпката им, инвеститорите се надпреварват да взаимстват идеи от пищните и приказни аквапаркове по света и да ги реализарат на местна почва.  В процес на изпълнение са и още няколко мащабни проекта, които обещават една по-модернистична визия и доста повече забавления. Докато заработят обаче, ще е нужно време. До тогава можете да се забавлявате във вече изградените дузина аквапаркове в България (по-голямата част – по Черноморието).

Аквапарк „Акваленд” –
Пловдив

Аквапарк „Акваленд” в Пловдив е част от обширния спортно-развлекателен комплекс „Акваленд”, включващ още хотел, фитнес, боулинг зала, казино, SPA център и ресторант. Простира се върху площ от над 16 000 кв. м. в квартал „Тракия”, а за построяването му са похарчени над 4 млн. лева.
В аквапарк „Акваленд” ви очакват 6 басейна (единият, от които с олимпийски размери, а друг с изкуствени вълни), 12 водни пързалки боядисани с далматинска шарка, детски кът, сладоледен и хранителни барове.
Време е за Аквапарк! 
Най-голямото предизвикателство на аквапарк "Акваленд" са 15-метровата водна пързалка „Камикадзе”, „Центрофугата”, която изхвърля с въртеливи движения телата в дълбока “чаша”, 12-метровото „Цунами” и „Космическата дупка”. Всичко това е изпъстрено със зеленината над 200 финикови палми и доминирано от сграда тип „средновековен замък”, където се помещават хотелът и останалите съоръжения от комплекс „Акваленд”.

Още с откриването си през август 2006 г. аквапарк „Акваленд” се превърна в една от най-популярните атракции на Пловдив. През летните уикенди той се напълва с десетки желаещи да се разхладят и да се възползват от пакетната услуга, която им предлага нощувка в хотела, закуска и вход за аквапарка, при това на много достъпна цена.

„Аква Парк” в Благоевград

Спортно-развлекателният комплекс „Аква Парк” в Благоевград се простира върху площ от 10 000 кв. м. и предлага богат набор от съоръжения, заведения и услуги. Той отваря врати през 2006 г. и мигновено се превръща в предпочитана зона за забавление и отдих в цяла Югозападна България.
Време е за Аквапарк!

В „Аква Парк” – Благоевград ще ви посрещнат басейн с олимпийски размери, закрит плувен басейн
(подходящ за тренировки и клубни турнири), детски водни съоръжения (сред които мини-ролба), скоростни водни пързалки ("Камикадзе", Ролба и Тройна), басейн с морски вълни и декоративен водопад. Тук можете да похапнете вкусни ястия, да се подложите на разкрасителни и освежителни процедури или да се почувствате като истинска VIP персона в специалната зона. Всичко това гарнирано с много зеленина, любезно обслужване и добро настроение.

Аквапарк „Уотърленд” в село Овощник

Само на 7 км от
Казанлък се намира оазисът на Централна България - aквапарк „Уотърленд” („Waterland”). Простира се върху площ от 20 000 кв. м. на мястото на Стария плаж, в близост до минералните извори, които захранват всички басейни.

В аквапарк „Уотърленд” има 4 водни пързалки, 5 басейна (единият, от които с изкуствени вълни и площ 1600 м., а два са детски), 3 водни бара, 2 джакузита (събиращи по 10 души) и шарени пързалки с формата на приказни животни за най-малките посетители. В добавка, комплексът ще ви изненада с ресторант, детски кът и дискотека, която работи целогодишно, при това с известни гост-изпълнители.
Време е за Аквапарк!

Аквапарк „Блу меджик” („Blue Magic”) в Търговище


Аквапарк „Блу Меджик” в Търговище спокойно може да бъде наречен „море”. Алея с изкуствен пясък ще ви отведе директно до обширна площ от 20 000 кв. м., където се простиа огромен басейн с изкуствени вълни. 
 
Аквапарк „Блу Меджик” ще ви завладее с обстановката, излъчването и атракциите си. Той е част от парти център „Блу Меджик” и предлага на посетителите си уникални преживявания с тематична насоченост (египестка, космическа). В центъра на басейна е закотвен стар кораб, на който можете да изпиете едно питие, да изберете да се гмурнете в някоя от „подводните пещери” или пък да предпочетете адреналина на екстремните водни съоръжения.

И така, време е за аквапарк. Но не бъркайте това понятие с множеството открити водни зони, където има единствено басейни, шезлонги и заведения. Ако искате да се сблъскате със силата на водата и да прекарате един незабравим ден или уикенд, грабвайте банските и напред към истинските аквапаркове в България.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3967