Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Любопитно за животните / Най-малките

27 Юли 10, 11:32 / Автор: uhaaa.com
Най-малките животинки
Днес ще ви покажем най-малките животинки в природата. Особеното за някои от тях е, че не е привично за тях да са толкова дребни, просто не са такъв дребен вид. Други от тях пък са от най-дребната за вида им порода, но освен това са и джуджета. Колкото са мънички, толкова са и сладки и се надяваме, че ще се влюбите в тях, както направихме и ние.
 Photobucket
Най-малкото куче на света: 12.4 см. високо
Със своя миниатюрен размер, кученцето Дъки, което е Чихуахуа от Чарлтън, САЩ, държи твърдо позицията на шампион в книгата на Световните рекорди Гинес за най-малко живо куче (по височина). Дъки изпреварва кученцето Данка Кордак от Словакия, което също е Chihuahua, което е само с 2 см по-високо. Според книгата на Гинес, най-малкото куче, което е живяло някога е Йоркширски териер, който е бил само 2.8 инча висок.

Photobucket
Най-малката змия/ 10.1 см дълга
Leptotyphlops carlae е най-малката змия в света, чиито възрастни представители не надвишават 4 инча дължина. Те са намерени на Карибския остров Барбадос и са тънки като спагети.
 Photobucket
Най-малката риба: Дълга 7.9 мм
През януари 2006 г. беше открита най-малката рибка в света в индонезийският остров Суматра. Тя е член на семейство Шаранови и със сигурност ще бъде сериозен удар за честта на рибаря по нашите географски ширини, особено по Никулден. Шаранът Paedocypris progenetica е най-малкота гръбначно животно въобще - само 7.9 мм дълго.Титлата обаче е оспорвана с дългата 6.2 мм мъжка Photocorynus spinceps (технически не точно риба, а сексуален паразит) и 7 милиметровата мъжка надуваема риба Schindleria brevipinguis.
 Photobucket
Най-мъничкото конче: Високо само 43.18 см
Малкото конче се родило във фермата на Пол и Кай Гоеслинг, които са се специализирали в развъждането на миниатюрни кончета, но дори за породата Thumbelina (в превод, Палечка) това конче е необикновено малко - то е смятано за джудже на тази порода.
 Photobucket
Най-малкото котенце: високо 15.5 см и дълго 49 см
Запознайте се с Мистър Пебълс. Той живее в централен Илиноис и е на две годинки. Тежи 1.3 кг. и е най-малката котка в света. Това е доказано и тя е вписана в книгата на Рекордите на Гинес през 2004 г.
 Photobucket
Най-малкият хамстер в света: дълъг 2.5 см
Само малко по-голям монета с номинал 50 ст., PeeWee е най-малкият хамстер в света. Теглото му е 25 грама, като е спрял да расте когато е навършил една седмица. Неговите пет братя и сестри са с нормални размери.
 Photobucket
Най-малкият хамелеон: дълъг 1.2 см.
Brookesia Minima е най-малкият вид хамелеони. Този е 1.2 см и е намерен в джунглата на остров Nosy Be, северозападно от Мадагаскар. При този вид женските са по-големи от мъжките.
 Photobucket
Най-малкото гущерче: дълго 16 мм
 
Толкова е малък, че може да обкръжи монетка от 1 лв. Този възрастен Sphaerodactylus ariasae е само 16 мм дълъг от носа до основата на опашката. То споделя определението "най-малък" с друг гущер, носещ името Sphaerodactyus parthenopion, който е открит през 1965 г на британските Вирджински острови.
 Photobucket
Най-малкото теленце: високо само 81 см.
Това е най-малкото в света теленце от рядка порода на индианските зебу, наречена Vechur cow. Средната височина на тази порода е от 81 до 91 см. Снимката показва 16 годишната крава до 6 годишното мъниче.
 Photobucket
Най-малкото морско конче: дълго 16 мм
Това създание е познато под името Hippocampus denise и обикновено е дълго само 16 мм - по-малко от повечето маникюри. Това на снимката е само 13 мм и живее в тропическите води на западните части на Тихия океан на дълбочина от 13 до 90 метра под повърхността му.
        

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1147