Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Oпознай света / Увеселителните паркове в Европа

18 Април 10, 23:49 / Автор: rozali.com
Забавление

Европейските увеселителни паркове

Увеселителните паркове винаги са идеална алтернатива за запълване на свободното време. Вълнение, забавление и приключения за цялото семейство – европейските увеселителни паркове осигуряват на посетителите си всичко, което търсят.
Тръпката на европейските увеселителни паркове 
Ако си мислите, че увеселителните паркове в Европа предлагат само атракциони за допълнителна доза адреналин, заблуждавате се. Заради безспирния туристически поток, някои от тях са превърнати в своеобразни курорти с всички необходими удобства. Повечето тематични увеселителни паркове в Европа създават усещането за един приказен свят, в който малчуганите могат да лудуват на воля, а родителите им да преоткрият детето в себе си.

Без значение дали някой от популярните увеселителни паркове ще е конкретната цел на пътуването ви или ще се отбиете там, за да разпуснете след разглеждането на културните забележителности в града, тръпката от емоциите, които ще изпитате няма да ви напусне дълго време след това.

Disneyland, Париж

Още с отварянето му през 1992 г. увеселителен парк Disneyland (Дисниленд) в Париж се превърна в една от най-популярните туристически атракции в Европа. Намиращ се само на 32 км от френската столица, той е мечтата на всяко дете – на едно място там са събрани любимите му анимационни герои, а светът на приказните вълшебства оживява пред очите му. Увеселителен парк Disneyland в Париж е направен по модел на американския си събрат. Всъщност зад името Disneyland се обединяват двата тематични комплекса Disneyland Park и Walt Disney Studios Park. Освен петдесетте атракциона, групирани в пет зони, на територията на увеселителния парк има голф игрище, зона за развлечения и 7 хотела. Влакчето на  Disneyland ще ви откарва до всяка от петте групи атракциони. Сред най-популярните съоръжения в парка са Голямата гръмотевична планина (влакче, преминаващо през златна мина), Космическата планина (влакче, „пътуващо“ през космоса), Карибските пирати и разбира се, Замъкът на Спящата красавица.

Tivoli, Копенхаген
 
Тръпката на европейските увеселителни паркове

Tivoli е много повече от увеселителен парк. Тivoli е един от символите на датската столица още от създаването му през 1843 г. и е вторият най-стар увеселителен парк в света (след Dyrehavsbakken в датския град Клампенборг). Още тогава на територията му са построени екзотични сгради в ориенталски стил (театър, ресторанти, заведения), сценични площадки, градини и механизирани съоръжения. Днес има и концертна зала, открит театър, езеро, заобиколено от цял „китайски квартал“, и безброй удивително красиви градински лехи, в които растат повече от 400 000 цветя. Върху площ от близо 83 000 квадратни метра ви очакват 26 атракции, сред които най-популярна е дървено влакче от 1914 г. (една от най-старите планински железници в света). В увеселителен парк Tivoli ще намерите истински покой – точно както създателят му Георг Карстенсен мечтаел, тук можете да мислите единствено за романтика и забавления.

Legoland, Билунд, Дания
 
Тръпката на европейските увеселителни паркове

Всяко момченце, а вероятно и всеки мъж, би се чувствал на седмото небе от щастие да попадне в увеселителен парк Legoland в датския град Билунд. Да, това е земята на популярните детски конструктури LEGO, където всичко е от LEGO или е направено да изглежда така. Територията на парка е разделена на 8 тематични зони (сред които Земята на пиратите, Рицарско царство и Приключенска земя), за които са използвани над 45 млн дребни частички, за да бъдат пресъздадени сцени от цял свят. Една от най-впечатляваща е Пиратската лагуна, където текат водопади и се разиграват морски битки. Не пропускайте да видите и макета на американската планина Ръшмор (известна с 4-те изсечени образа на бившите президенти на САЩ Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Ейбрахам Линкълн и Теодор Рузвелт), построена от 1,5 млн. частици LEGO. След невероятния успех на първия увеселителен парк Legoland в Дания, отворен през 1968 г., такива се появяват и във Великобритания, САЩ и Германия.    

Europa Park, Руст, Германия
 
Тръпката на европейските увеселителни паркове

Увеселителен парк Europa Park в град Руст е един от най-популярните не само в Германия, но и в цяла Европа. Известен е с десетте си увеселителни влакчета издигащи се в тематичните зони с имена на европейски държави. Europa Park е отворен през 1975 г. с идеята да представи различни модели железопътни съоръжения. Бъдете подготвени за едно щуро и страховито приключение, насладете се на типичната германска архитектура и разберете интересни подробности от историята на страната. А ако искате да останете за повече от един ден, на територията на Europa Park (който функционира и като курорт) има 4 хотела, къща за гости, къмпинг и жилно селище. През деня за вас ще се разиграват тематични шоу представления, а вечер можете да гледате някоя 4D кинопродукция или да се разходите сред окъпаните в светлини алеи на парка.

PortAventura, Салоу, Испания   
 
Тръпката на европейските увеселителни паркове

Увеселителен парк PortAventura е най-голямата атракция на испанския морски курорт Салоу. Намира се само на един час път от Барселона и е един от най-големите тематични паркове в Европа. Отворен през 1995 г., PortAventura се състои от два комплекса – воден (Caribe Aquatic Park) и земен (PortAventura Park), в които има общо 30 атракциона разпределени в зони с имена на държави (Мексико, Китай, Полинезия, Далечния Запад). Всяка зона се отличава с индивидуална архитектура, а съоръженията са тематично съобразени с името. А през 2011 г. се очаква врати да отвори и още една зона, посветена на най-малките посетители - „Улица Сезам“. Посещението на PortAventura ви обещава средиземноморска екзотика и интернационални емоции.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.1303