Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Oпознай света / Европа

21 Юли 08, 00:18 / Автор: rozali.com
Австрия

Австрия-културна 

разходка из вековете

Австрия е една от най-посещаваните туристически дестинации. Освен че гарантира незабравимо изживяване сред Алпите, впечатлява и с внушително културно наследство, барокова архитектура и ненадмината музикална традиция.


Австрия е разположена на площ от 83 858 кв. км. с население от 8022300 души. Говорими езици са немски, турски, словенски, хърватски, унгарски и разбира се английски, а валутата е евро. Тя е една от най-атрактивните европейски столици и привлича с красотата и романтичния си дух по всяко време на годината.

Ако искате да хванете топлия сезон, препоръчваме ви април и октомври. В пиковия сезон между юли и август, туристите са много, цените са по-високи и температурата в градовете може да достигне некомфортни горещини. Самите австрийци също предпочитат да излязат в отпуск по това време на годината и много от държавните институции и частни фирми затварят. Следователно юли и септември са по-подходящо време за кратки екскурзии или пешеходни преходи из Алпите.

През зимата градовете са значително по-празни и цените на хотелите по-приемливи /с изключение около коледните празници/, но имайте в предвид, че понякога става изключително студено. Дължината на ски сезона зависи от надморската височина на самия курорт. Карането на ски е осъществимо почти през цялата година в района на глетчерите. Алпийските курорти са много тихи от средата на април до юни. Учениците имат седмични ваканции около Коледа и през февруари, така че хубаво е да избягвате пистите по това време.



Има най-различни фестивали през цялата година. Повечето от тях се провеждат през май и октомври.

Градовете в Австрия предлагат много, с което да впечатлят посетителите си. Виена – столица и културен център въплъщава музиката в цялостния дух на града, буквално залят с красиви сгради. Компилацията от музика, изкуство и архитектура достигат бароково съвършенство в Залцбург- рожденият град на Моцарт. А снежните върхове на Инсбрук подчертават очарователни исторически сгради.

Виена - културната столица на Европа има уникален чар и е изпълнена с живот. Разположена е на брега на Дунав и е най-често посещаваната дестинация сред градовете в Австия. Климатът е сравнително мек Това е един романтичен величествен град - място, където всеки мечтае да се потопи. Ако ви влекат забележителности, тук може да им се наслаждавате в изобилие. Разходете се по тесните средновековни алеи или по внушителните площади, вижте двореца Белведере /Belvedere/, двореца Шонбрун /Schonbrunn/ и се насладете на величествената архитектура по Булевард Ринг. Ще се вдъхновите от тази атмосфера, която макар потопена в историята, се слави и с удобствата и инфраструктурата на един модерен град. През цялата година се провеждат филмови или танцови фестивали, винаги ще може да се насладите на театрално представление, опера или оперета, изложби и концерти. Независимо кога решите да посетите Виена, непременно ще изживеете нещо вълнуващо и ще се насладите на забавно културно мероприятие.
Виена е град на музиката. Тя е домът на Бетовен, Шуберт и Щраус. Това внушително музикално наследство се е съхранило до ден днешен. Виенската филхармония е един от най-добрите световни оркестри.
Виена е и град на изкуството. От там са тръгнали много световно-известни художници. Музеят на изящните изкуства е един от най-големите в Европа. Изкуството те придружава независимо къде отиваш. Виена с охота предлага и литературното си наследство.


Залцбург е 4-тият по големина град в Австрия и един от предпочитаните градове за туризъм. Рождено място е на Моцарт и неговата резиденция е една от най-видните забележителности там. В Залцбург се намират прословутата катедрала на града, дворецът Мирабел /Mirabell/, прочут с цветните си градини, крепостта Хоензалцбург /Hohensalzburg/ - една от най-големите в Европа, с гледка над цял Залцбург. Целият стар град е обявен за световно наследство през 1966г. Бароковата архитектура, характерна за него, е световно-известна.

Инсбрук - един от най-големите градове в Западна Австрия. Разчита основно на приходи от туризма. Има красив център с исторически сгради, приятелска атмосфера и разположението му по Алпите предполага много спортни забавления. Интерес будят неговите музеи и паркове, най-посещаваният, сред които е Алпийскта зоологическа градина.

Всички градове в Австрия предлагат стандарт на живот, съобразен с останалите страни в европейския съюз. Не е много евтина туристическа дестинациа, но все пак хората смятат, че Австрия е страхотно място за пазар. Градовете имат много добре развита мрежа градски транспорт- метрото, трамваите и автобусите осигуряват сигурно и удобно придвижване. С изключителен престиж се ползва колоезденето. Има специални красиви маршрути, които може да обходиш с колело.

Музика, изкуство и живот като от книга се преплитат, за да пресъздадат красотата на една държава – Австрия. Не пропускайте да й се насладите, ако се сдобиете с възможността.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.9343