Рейтинг: 3.00
(2203)
Начало
Новини
Външно оценяване 7 клас 2013
Външно оценяване 2014
Външно оценяване 2015 г.
Целодневно обучение
Проект УСПЕХ
Какво е ЖИВОТЪТ?
Какво е ЩАСТИЕ?
Какво е ЛЮБОВ?
За град Ловеч
Изгледи от един малък, но красив град
Опознай БЪЛГАРИЯ
За патрона на училището
История на училището
Нашите учители
Седмично разписание 2срок
Календарен график
ЕТИЧЕН КОДЕКС на работещите с деца
Наши приятели
Oпознай света
Изумително
Безопасна работа в Интернет
Информационни технологии
Любопитно в областта на ИТ
Страница за РОДИТЕЛИ
За отношенията деца - родители
Страница за УЧИТЕЛИ
ПРАВАТА на детето
Конституция за тийнейджъри
За любознателните
НАЙ-......
Съвети
Годишен хороскоп
Какво означава името ти
Именни дни
Цвете на месеца
НАРОДНИ ПОСЛОВИЦИ И ПОГОВОРКИ
Любопитно за животните
Познавате ли това растение?
За любопитните
Още интересно
Други интересни факти
Албум на училището
Календар
Логопедичен кабинет
Интересни и полезни САЙТОВЕ
От тук можеш да научиш повече за ЕС
Творби на младите художници
Анкета
За контакти
Видео


Коментари На днешният ден.... Профил на купувача

Любопитно за животните / Коне

28 Март 08, 00:52 / Автор: admin
Някои породи
 
Сел Франс

 

Породата е призната през 1958 година като първата родова книга излиза 1965.

Създава се при кръстоска на местни породи с рисаци,полукръвни,араби и англо араби,като родословията на всички коне от тази порода могат да се проследят в родовата книга десетилетия назад,което прави породата с малко чужди примеси.

Selle Franсais са силни,мускулести коне със здрава костна система .могат да бъдат всякакви от цветовата гама но най вече са кестеняви и алести.височина от 165 до 170 см.
използват се за всякакъв вид спорт с акцент конкур и пик и обездка..

 
 

Джордиан Гранде

Това е порода, която се получава при кръстасването на Садълбред с Фризианец, Клайсдейл, Першерон, Белгийски тежковоз или Шайър. Процентът на садълбредска кръв може да достига до 75%, но не може да е по-малко от 25%. Целта е да се получи перфектен кон, който съчетава качествата на леките с тези на тежковозните коне (според създателите). Височината е от около 157см, до 173см. Всеки цвят е позволен. Трябва да са подвижни, жизнени, но винаги спокойни и послушни

Australian Stock Horse


Породата е селектирана специално за климатичните условия на Австралия. Началото се слага с първите колонии някъде към 1788. Използвани са Араби, Барб, Американски Quarter Horse и Чистокръвни Английски. Търсело се сила и издръжливост. Освено това, те са интелигентни, смели и с благ характер.

 
Готландски кон

 

Спрягат я за най-старата скандинавска порода.Произхожда от област Готланд в Швеция.Високи са средно 122-126 см,но могат да се срещнат и малко по-високи(до 130).Растат до 8 годишната си възраст,но на три години не трябва да са по високи от 128 см.Голяма част от тях имат черта на гърба.Предполага се даже ,че произхождат от тарпана. Всички цветове(освен албинос ,такива с петна по гърба и петнистите) са позволени.Защото са доста якички,са ги използвали в стопанството като работни коне,но заради пъргавината им и дружелюбния им характер в момента са много популярни като коне за спорт за децата.

 
Кливланд бей

 

Смята се за най-старата порода на Великобританския остров, датираща още от средновековието, но в днешни времена е също така и най-рядката порода там. Дори може да се каже, че е в критично за оцеляване състояние. На височина е 160см до 173см. Цветът е изключително кестеняв, с черни крака, гриви и опашки. През 18ти век става популярен каретен и селскостопански кон. За породата са характерни сила и смелост, а също така, че могат да пренасят тежки товари на дълги разстояния. Интелигентни са, учат бързо и не забравят.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5612